Nieuws

Vetex scoort op Techtextil Frankfurt

Op Techtextil Frankfurt heeft Vetex met het project ‘OC2PUS: solventvrije polyurethaancoating’ de Innovation Award 2017 gewonnen in de categorie ‘new technology’.

Lees meer

SEAM TAPES V-TRACK by VETEX, YOUR TRACK!

Wanneer het ouderlijke huis te klein is geworden voor de familie, dan breken we het af en bouwen we een nieuw huis. Gewoon Vlaams gezond verstand! Ideaal moment ook om onze aanpak en ons aanbod te herzien en eenvoudiger te maken voor onze klanten.  

Lees meer

Vetex op de China International Trade Fair for Apparel Fabrics and Accessories

Bezoek Vetex op de China International Trade Fair for Apparel Fabrics and Accessories in Shanghai, China (20 - 23 oktober 2014).

Lees meer

Vetex steunt L'Orchestre du Vetex

L’orchestre International du Vetex is één van de beste brassbands van België. Met hun wereldmuziek mochten ze al honderden concerten spelen over de hele wereld. Net als Vetex zijn hun kernwaarden dus ‘grensoverschrijdend’ en ‘dynamisch’. Bovendien gebruiken ze onze historische site in Kortrijk als thuisbasis en vonden ze daar ook de inspiratie voor hun naam. Met veel plezier hebben we een samenwerking opgezet voor dit cultureel project.

Lees meer

Vetex werkt mee aan herbruikbare medische laminaten

Onder de noemer MERLIN (MEdical Reusable Laminates Against Infections) resulteerde een samenwerking tussen Vetex en Centexbel in innovatieve, herbruikbare medische jassen. Het project betekende een hele uitdaging, aangezien aandacht moest besteed worden aan het comfort, de waterdampdoorlaatbaarheid, de virus-, bloed- en bacteriebarrière en het feit dat het bestand moet zijn tegen industrieel wassen en sterilisatie.

Lees meer

Vetex kondigt trots de geboorte aan van het eerste productteam Seam Seal Tapes

Een van de belangrijkste elementen van de nieuwe strategie van Vetex is de ontmanteling van de huidige organisatie en de geleidelijke vervanging door een gloednieuwe structuur die gebaseerd is op in hoge mate onafhankelijke productteams. De geboorte van het eerste productteam ‘SEAM SEAL TAPE’ werd met enige trots in augustus 2012 wereldkundig gemaakt door Product Team Leader (PTL) Henk Descamps.

Lees meer

Vetex op de International Trade Fair for Technical Textiles and Nonwovens

Bezoek Vetex (4.1 E51) op de International Trade Fair for Technical Textiles and Nonwovens te Frankfurt, Duitsland (11 - 12 - 13 juni 2013).

Lees meer

Nieuwe testapparatuur voor Vetex

Sedert januari 2013 is er een testapparaat voor rubberlaarzen beschikbaar in het fysisch laboratorium van Vetex. Het apparaat wordt gebruikt om waterbestendig schoeisel te testen. De afdeling Quality Control (QC) van Vetex gebruikt het testapparaat om de lekbestendigheid van alle naden die met schoentape van Vetex afgedicht werden visueel te controleren.

Lees meer